Putin tar till ton

Naturligtvis kan inte President Putin hålla tyst medan USA rustar upp sitt försvar. ”Varför är det nödvändigt att vid varje tillfälle bomba och skjuta” frågade han öppet vid säkerhetskonferensen i München. Läser mer om hans tal i DN.

Annonser

6 responses to “Putin tar till ton

 1. Med sitt “Varför är det nödvändigt att vid varje tillfälle bomba och skjuta” menade Putin förstås sönderbombande av Tjetjenien, hudratusentals mördade tjetjener ism att bl.a. huvudstaden Groznyj jämnades med marken, förföljelse av alla ”svarta rumpor” (ryskt uttryck för folk från Kaukasus) i Sovjetunionen, eller hur? För att inte tala om andra brott som KGB maffian begått historiskt samt begår idag i det ”nya” Sovjetunionen.

 2. putin, bush.. samma skrot och korn, båda med lika mycket i ryggsäcken. Ingen har eg. rätt att klandra den andre och de borde verkligen ”sopa sin egen farstu” innan de klagar på grannarna… Förhoppnings leder väl inte detta till ännu en kapprustning a la kalla kriget, men med tanke på att USA fått stå ensamma som enda supermakt och nu kommer få hård konkurrens mot både Ryssland och Kina (med intressen vitt skilda från USAs) så har vi nog endast sett början till vad som komma skall.. Ordväxlingar, taktiska upprustningar, skenmanövrar… vem vet var det slutar?

 3. – Till och med vår inblandning i Irak, förvisso i Afghanistan, är i enlighet med FN-resolutioner, sade Lieberman.

  🙂

 4. o det här e samme Lieberman som röstar för alla republikanska förslag i senaten; åtminstone de som gäller ”command and conquer”-strategi.. Han är förmodligen lika insnöad som de andra stridshökarna i senaten / vita huset som tror att deras ”erövra-världen-tåg” har legitimitet i såväl FN som ”overseas”…

 5. scatty: ”putin, bush.. samma skrot och korn”?

  Då föreslår jag att vi flyttar, jag till USA och du till Putins KGB land. Få se vem av oss som blir lyckligast.

 6. >>>>>Ingen har eg. rätt att klandra den andre och de borde verkligen “sopa sin egen farstu” innan de klagar på grannarna

  Precis! Jag brukar själv säga att man skall städa i egen stia innan man kritiserar hur det ser ut i andras stall.