Illegala vapen ökar i Sverige

vapen.jpgFör inte så länge sedan genomförde en internationell undersökning om vilka de vapentätaste länderna är. Sverige hamnade på åttonde plats. Nu går det att läsa i Svd om hur den illegala vapeninförseln i Sverige ökar. Det är i första hand kriminella gäng som köper dem men även unga. Polisen kan ingenting göra. Nej, det är väl precis som med den illegala spritinförseln från kontinenten eftersom det är så dyrt i Sverige. Detta är ett problem för svenska bryggerier och de får göra egna kartläggningar av smugglingen eftersom polisen inte har tid eller resurser. Om inte spriten kan stoppas, hur skall då vapnen stoppas?

Att få vapen är lättare än någonsin inte minst sedan EU-inträdet. Men det går bra att köpa via Internet eller the Undergroundweb som det heter.
Undrar hur vapentätt Sverige egentligen är om man tittar på mörkertalet.  

Annonser

4 responses to “Illegala vapen ökar i Sverige

  1. kan inte den där verksamheten som jagar glasspinnar kunna inrikta sig på att jaga vapen istället…

  2. Vem är överraskad av det här? Under sista fem år har regeringen jagat bara de som har licens för sitt vapen. Med falska statistics har de övertalat Sverige att alla illegala vapen kommer från de som tävlar med pistol och jagar osv. Den enda lösningen var att minska vapeninnehav och därmed skulle samhället bli utan vapen. Vilken idiot trodde på det? Kriminella söka aldrig licens och det enda som har hänt är att det är mindre personer som tävlar i pistolskytte. Snart kommer Svensson att köpa en pistol eftersom hon/han känner att polisen gör ingenting och det är inte säkert ut på gatorna utan man måst försvara sig själv. Polis: Slutar jaga pistolskyttar och vågar jagar bovar istället – eller är ni fega?

  3. Gammalt ordspråk ”De små tjuvarna hänger man, de stora tar man av sig hatten för”.