Filmtips – Den Sista Legionen

sistalegion.jpgDet Romerska Imperiet upphör aldrig att stimulera fantasin, hela tiden görs det filmer och skrivs böcker om det. Själv läste jag för drygt ett år sedan ”Den sista legionen” av Valerio Massimo Manfredi och blev helt tagen. Läste ut den i ett sträck, så hypnotiserad av historien blev jag. Den utspelar sig år 476, Roms glansdagar är till enda och Imperiet har fallit sönder. Germanerna som tidigare har kunnat hållas i schack, har blivit allt starkare och hotfulla. Överallt härjar tjuvar, rövare och barbarer. Men ett fåtal romerska trupper finns kvar mitt i mörkret, men är utspridda.

thelastlegion.jpgI en blodig och brutal räd mördas hela den romerska kejsarfamiljen av germaner utsända av Odovakar. De leds av hans främsta och blodtörstigaste krigare, Vulfila. De enda som överlever massakern är kejsarens trettonårige son, Romulus Augustus, hans mor och druiden Ambrosius. Samtidigt utsätts den sista legionen i hela riket som kejsaren själv låtit sätta upp för en fruktansvärd attack. Endast en man lyckas komma undan, Aurelius. Tillsammans med några andra överlevande ger de sig iväg till den ogästvänliga ön Capri för att frita den unge kejsaren.

Nu har boken blivit film! Den som läst den blir säkerligen glatt överraskad. Det är en spännande och aktionspäckad historia med mycket romersk historia, hisnande strider och fantastiska miljöer. Det är också en historia om hur legenden om svärdet Excalibur uppstod.

Annonser

Kommentarer inaktiverade.