Intervju med Odenberg i DN

”Min avgång bekräftar bilden av ett parti som inte är vi det gamla och som vänder på varje krona…..” så lyder en av meningarna från avhoppade försvarsminister Mikael Odeberg under en intervju med Dagens Nyheter. Han berättar också om sina funderingar kring varför Fredrik Reinfeldt lät honom gå. Det var ju trots allt han som ville ha in honom i partiets innersta krets. På det finner Odenberg inget svar.

Så snart han tillträtt sin post upptäckte han snart problemenen med försvarets materielkostnader. ”Jag höll på att få dåndimpen över de här jävla Vibykorvetterna” berättar han. Odenberg ville forma en arbetsgrupp för att undersöka materielinköpen, vilket beviljade men han fick inte välja ledamöter för stadsrådsberedningen. Men det slutade med att finansministern fick uppdraget istället, utan att försvarsministern informerades.

Under intervjun berättar han även om den dagen då han avgick. På tisdagsmorgonen hade han träffat ÖB och talats vid om vilken situation han skulle komma att hamna i efter hans avgång som minister. Dagen därpå avgick Odenberg. ”Jag gjorde senare reflektionen att jag inte riktigt förstod varför han flög upp fårn Eksjö för att hålla presskonferens den eftermiddagen, han hade ju ingenting att säga. Det hade varit motiverat om han skulle avgå”.

Annonser

2 responses to “Intervju med Odenberg i DN

  1. Kul att MO är så tillbakalutad och frispråkig. Ännu bättre var han förra lördan i Ekots Lördagsintervju. Direktlänk: http://www.sr.se/ekot/programsidor/sandningsarkiv.asp?date=2007-10-06&programid=2693

    Eller som podradio här:
    http://www.sr.se/podradio/xml/ekots_lordagsintervju.xml

  2. Intressant att höra vad han tycker om det som sker och har skett.