Försvaret besöker Dreamhack

hackerjas.jpgDreamhack är inte bara den största datafestivalen i Norden, utan faktiskt den största i hela världen. Tusentals dataintresserade ungdomar (och även äldre) samlas för att göra alla möjliga saker med data. Spela spel, programmera, skapa bilder och musik, chatta, testa nya tekniker och mycket mer. Allt detta sker konstant under några dagar. ”Hackarna” kan även sova över på platsen. Massor med våningssängar står till förfogande för att uppfylla sömnbehovet, men även plats i stora hallar för de som medför egen sovsäck. DreamHack har ingen åldersgräns och är ett drogfritt evenemang som är öppet dygnet runt. Allt handlar om att träffa likasinnande och ha så kul man bara orkar i datamiljö.

Men nu har även Försvarsmakten fått upp ögonen för Dreamhack. I år var de där och höll en hisnande och imponerade flyguppvisning för hackarna med ett JAS-plan. 3 000 deltagare lämnade datorerna för en kort stund.
Anledningen till att Försvaret är intresserat av evenemanget, är att man ser en potential hos den stora IT-kompetens som finns och skapas där. Man vill även komma närmare ungdomarna och göra dem intresserade av det militära.

Annonser

4 responses to “Försvaret besöker Dreamhack

  1. Hade de genomfört detta under dreamhacks yngre år så hade de nog kunnat träffa rätt. Nu för tiden så består dreamhack bara av en massa småungar vars datorkunskaper är begränsade. Givetvis så finns det alltid någon men det finns nog bättre sätt att spendera marknadsföringspengar.

  2. Har varit på Dreamhack? På min skola talas det mycket om det just nu. Behövde de ta dit just ett JAS-plan? Kanske hade en av försvarets stridssimulatorer varit mera lockande. Jag vet att det finns sådana på SWEDINT. Har sjäv sett dem, men inte provat. Skulle hellre vilja ta en närmare titt på en sådan, än Gripen.

  3. Jodå, jag har varit på dreamhack ett par ggr nu. Skulle åkt dit nu i vinter också men andra åtaganden gjorde det omöjligt tyvärr. Ett riktigt plan slår nog högre bland kidzen än ännu ett datorspel.

  4. Det var väl inget riktigt plan de hade stånde där va? Kanske en modell som utanför F7?