Försvarskriget fortsätter….

Besparingskraven på försvaret kostade en försvarsministers avgång. Var det i onödan? Vi som följt den försvarspolitiska utvecklingen känner till historien. I somras sade finansminister Anders Borg att det går att spara tre-fyra miljarder på försvaret. Ribban höjdes till fem miljarder och Odenberg avgick med omedelbar verkan.

Men nu har Sten Tolgfors avslöjat att besparingarna inte kommer att bli av under den här regeringens mandatperiod. Tiden räcker inte till. På sin höjd en miljard kommer att dras bort. Odenbergs mening i den här frågan har inte låtit sig dröjas vid. ”Att redan efter tre månader som försvarsminister säga att man inte klarar att genomföra det uppdrag som man har tillsatts för att verkställa, det känns ju väldigt ömkligt” säger han. Tolgfors menar att det står inte när besparingarna skall genomföras. Men finansministern sade redan vid Almedalen att det gällde fram till år 2010.

Hur skall vi ha det? Är försvarskriget över nu…..inte?

Annonser

4 responses to “Försvarskriget fortsätter….

  1. Politiskt rävspel i Rosenbad. Firma Reinfeldt & Borg ville göra sig av med Odenberg…

  2. Det stod väl redan klart att Odenberg flyger någon gång i mars 2007, åtminstone tasslades det en hel del om det inom FM då

  3. Andra tror att det var Odenbergs avgång som nu håller finansen till grundläggande kutym.

  4. Jag tror nog snarare att Odenberg hittade ett oregerligt fögderi i djup kris som han inte vill bli förknippad med. Och att han nu förbereder sin återkomst som minister genom att baktala konkurrensen. Ingen i HKV eller på förbanden uttalade någonsin epitetet ”Tomhylsan”, t ex.
    Osnyggt!