Hemvärnschefens obesvarade fråga

I det sista nummret för årgång 2007 går det att läsa om hur frivilligorganisationerna för första gången samlades till ett seminarium i riksdagshuset. Detta skedde på inrådan av socialdemokraternas gruppledare i försvarsutskottet, Åsa Lindestam. ”Det här är veterligen första gången frivilligorganisationerna samlas i riksdagen på inbjudan av oss politiker. En del av er är bra på lobbying, andra har vi itne sett förut” sade Lindestam.
De frågor som togs var de samma som ställdes under helgkryssningen på Cinderella. Så de har diskuterats igen och det tycks inte ha saknats åsikter och meningar nu som precis som då.  Försvarsutbildarnas generalsekreterare Leif Tyrén menar att frivilligorganisationerna ”lever med hjärtat i halsgropen”. ”Otåligheten växer i organisationerna” menade Peter Lagerblad från FFK, det är så illa att de kanske håller på att försvinna helt. ”Fortsätter detta dör vi sotdöden” sa FMCK:s generalsekreterare Anders Berndtsson.

Den ende vars åsikt tydligen skiljde sig från de övrigas var rikshemvärnschefen Roland Ekenbergs. Hemvärnet är frivilligorganisationernas störste kund. ”Jag är nöjd med kvaliteten men jag får alldeles för lite personal från er. Är jag en sämre kund än någon annan, är inte hemvärnet fint nog?” sade han. Frågan fick inget svar.

Annonser

Kommentarer inaktiverade.