E-postattack mot Försvarsmakten

tangentbord.jpgDet verkar som det börjar gå från ord till handling i debatten om Försvarsmaktens ekonomiska läge. Överbefälhavarens möte med Försvarsministern ledde tydligen ingen vart igår fredag. Så samtalen kommer att fortsätta på den fronten. Men samtidigt händer det andra saker. Nyligen har de värnpliktiga som skall rycka in i år fått ett falskt epostmeddelande som lyder så här:

”Som du kanske har sett på nyheterna så ska försvarsmakten spara pengar under 2008. Därför har det nu beslutats att den befattningen du är uttagen till utan kommer att utbildas under 2008 på Livregementets Husarer K3. Därför har vi nu beslutat att du ska får rycka in i januari 2009. Du kommer snart få ett brev med posten där du får mer information. 

Har du några frågor angående detta så ber vi dig vänligen ringa på nummer 0771-24 40 00

Mvh Kent larsson , Plikterkets regionkontor Stockholm”

Meddelandet skickades från en server i USA där det går att vara anonym. Någon person vid namn Kent Larsson arbetar inte vid Pliktverket. ”Någon försöker uppenbarligen sabotera värnplikten efter den senaste tidens ekonomiska debatt” säger Pliktverkets generaldirektör Björn Körlof. En epostattack med falska meil till värnpliktiga är i princip en mot FM, eller hur?
Vad är det fråga om egentligen? Det finns ett cyniskt ordstäv som lyder ”enklaste sättet att komma åt rävhonan är via henners ungar”. Var det så sabotören tänkte rent taktiskt? Låt de värnpliktiga vara ifred….nu räcker det.

Annonser

Kommentarer inaktiverade.