Pagrotsky är överraskad

paggan.jpgNu har även Leif Pagrotsky givit sitt bidrag till försvarsdebatten. I Göteborgs-Posten skriver han om hur överraskad han är efter att ha sett siffror om vårt försvar. Sverige har endast ett litet hemvärn att ta in vid en eventuell attack, medan resten av försvaret är ute på internationella uppdrag. ” Jag blev nyfiken på hur stor nedskärningen egentligen blivit efter alla dessa år av dramatiska försvarsbeslut och bad riksdagens skickliga utredningstjänst om hjälp och de har nu utrett detta åt mig. Svaret fick mig att häpna, siffrorna var verkligen överraskande”. Vårt försvarsbudget är trots alla minskningar i stort sett lika stor som på 80-talet. Det får Pagrotsky att undra vart alla pengar tar vägen och det är han inte ensam om.

Han ställer sig lika frågande som försvarsministern. Men den frågan borde ha ställts för länge sedan, redan innan Perssons regering. Frågar man inget får man heller inget veta. Var finns då svaren? Att tala är silver men tiga är guld. Varför så tyst om pengar?

Annonser

2 responses to “Pagrotsky är överraskad

  1. Knappt 18 miljarder till trupp, personal, administrion såg jag nyligen. Resten till materiel.
    Om budgeten är samma som på 80-tal så måste det betyda minst 35% lägre budget med tanke på inflationen.

    Norge betalar nästan dubbelt så mycket per person till försvaret.

    Ungefär lika mycket som försvarsbudgeten går till nettosubvention av barnomsorgen.

    Vart tar alla pengar vägen?? Ja det kan man undra.

  2. Han har suttit i regeringen eller regeringens absoluta närområde i snart trettio år. Och han har ingen aning? Vad har kräket gjort alla dessa år? Utkräv ansvar! Vi vill ha en ursäkt! (Obs ironi…)