Falskt om Tchad

Idag bringar Försvarsminister Sten Tolgfors klarhet i ryktet om den oerhört korta insatsen i Tchad. Den skall bli fyra månader och inte sex eller fyra veckor som det ryktats. Problemet med förseningen är att för få andra länder deltar förutom Sverige. Av EU:s 27 medlemsländer är det bara 14 som ställer upp. Med undantag av Frankrike finns ingent av de större representerade.  Men längre än så blir den troligtvis inte eftersom det skulle kosta 300 miljoner kronor och dessutom sätta NBG på spel.

Men hur kunde det bli så fel om tidsperioden?

Annonser

5 responses to “Falskt om Tchad

 1. Förbandet kommer vara där 6månader men kommer bara ha full operativ kapacitet under 4-6 veckor.

  ”Under de första månaderna kommer förbandet att successivt tillföras fordon och utrustning som gör det möjligt att under maj månad agera som EUFOR-styrkans brandkårsstyrka i östra Tchad.

  Det är under denna period om fyra till sex veckor som Tchad-förbandet har så kallad full operativ kapacitet, men förbandet har möjlighet att bidra till ökad säkerhet i Tchad under hela insatsperioden. ”
  Källa: http://www2.mil.se/sv/Nyheter/Notiser/Tchadstyrkan-pa-plats-fran-mars-till-juni/

  Kan ju vara där det kommer ifrån.

 2. Fyra månader mena jag så klart.

 3. någon föga kunnig journalist som såg en möjlighet att göra rubriker, som vanligt m a o.

 4. Jaha, då förstår jag. Det är bra med läsare som gör världen begriplig igen.

 5. Vadå sätta NBG på spel? NBG är i praktiken redan ett avslutat kapitel. Förbandet kommer inte att användas, det är solklart. Beredskapen för NBG avslitas sista juni och så var det med det. Ett problem att få länder deltar i Tchad! javist men då får väl vi stanna lite längre då.