Attackflygplan på melodifestivalen

Igår fick artisterna prova på att flyga i försvarets attackplan under melodifestivalen. En rad stjärnor ställde sig på rad för att åka upp i luften. Detta fick Svenska Freds att se rött. ”Det är inte så smart att använda sig av sådant som kopplas ihop med krigsföring för att skapa PR” sade Ordförande Frida Blom.
Märkligt att samma typ av PR-kampanj för datakiddsen på Dreamhack inte mötte kritik? I alla fall ingen jag hört om. Då var det ett äkta Gripenplan som vrålade över huvudena på åskådarna. Nu på melodifestivalen var det ett SK60-plan. Men det verkar som de flesta artister tyckte det var roligt med en flygtur, när man så här i efterhand läser om detta. Kanske inte just BWOs Alexander Bard som kort konstaterade att ”Sånt trams har vi inte tid med”.

Annonser

4 responses to “Attackflygplan på melodifestivalen

  1. I fall man skall bikta svenska freds en aning så är ju trots allt SK-60 inte ett attackplan längre utan används uteslutande som skol- och uppvisningsplan. Men jag har för mig att det fortfarande klassas som ett stridsplan…
    Mina 5 ören

  2. Det är bara journalisten som är en nolla och vill skapa rubriker som vanligt.

  3. Den klassades iallafall som lätt attackplan förr.

  4. Läser man artikeln noga framgår det, dock mycket dolt, att kritiken från Svenska Freds handlar om år 2005 och inte om nu i helgen. Svenska Freds ordförande heter ju sedan hösten 2007 Anna Ek och inte Frida Blom. Kritiken kanske är densamma men det visar hur reportrarna på Expressen utför sitt arbete: slarvigt och sensationslystet.