Vapensmuggling lätt i Sverige

Det är oklart hur stor tillgången på vapen är i den den svenska undervärlden. Att smuggla in vapen till Sverige från annat håll i världen är lätt. Bristande regelverk och kontroller gör det möjligt. Det går att beställa vapen via Internet och få det skickat hem som ett brev på posten, ungefär som man beställer marijuana och mediciner. Det går också bra att ta bilen till Balkan eller åka med en turistbuss. Sannolikt kollar ingen om du har någonting i baggaget som måste deklareras. Vad sägs om till exempel finlandsfärjorna. Är det någon som kollar bilarna där innan de kör ombord?

Det intressanta är att de som främst pekas ut för illegal handel är godkända vapenhandlare. De har bara den legala handeln som täckmantel. Det förekommer även att kriminella personer handlar helt lagligt med vapen. Det är inte alls förvånansvärt att dessa vill komma åt den lagliga vapenhandeln. För då öppnar sig även andra dörrar. Mer om detta går att läsa i dagens DN.

Lagstiftningen måste helt klart ses över. Ett problem är vilka vapen som skall ses som samlarvapen och inte. Men ett vapen är ett vapen.

Annonser

One response to “Vapensmuggling lätt i Sverige

  1. DU TALAR SÅ GÖTTT SOM VI SÄGER I VÄRMLAND,,, Hasta la vista..