ISAF skall utökas

isaf_loggoEfter en del strider och inre oenighter har både Socialdemokraterna och Regeringen kommit överens om att styrkan i Afghanistan skall utökas. Men Västerpartiet och Miljöpartiet är fortfarande emot detta. Det senare vill dock att styrkan finns kvar, men inte utökas. Det förra vill helt se  den försvinna helt och hållet.  

Det var i torsdags som försvars- och utrikesutskottet blev klara med ett förslag om ovanstående åtgärd. Alltså skall ISAF förstärkas från 390 soldater till omkring 500. Dessutom skall transportflyg och sjukvårdshelikoptrar tillföras samt rådgivare till den afghanska armén. Men för att allt detta skall ske behövs ett  nytt riksdagsbeslut.

Riksdagen debattera och besluta om Afghanistantruppen på torsdag denna  vecka enligt schemat. Vi får vänta och se hur det blir tills dess.

Annonser

Ett svar till “ISAF skall utökas

  1. Då kanske det blir plats för ytterligare en stridande pluton? Idag är ”den hårda täten” tre plutoner – en vaktar campen, en patrullerar, en transportskyddar, en är på leave. Ni ser problemet?
    Skämt åsido – med en pluton till, gärna i de strf 90 som OpL tvekar om, finns möjlighet att ha en QRF värd namnet i larmberedskap, den dag något händer. En förstärkning på 110 man, kanske finns det en sådan möjlighet?
    (Här höll jag på att skriva något fult, kränkande och helt utanför FM värdegrund…)