Officerare köpte lyxbil på Försvarets bekostnad

lexusFörskingring får man titt som tätt läsa om i nyhterna. Det var inte så länge sedan en VD åkte dit, han hade levt loppan på Stureplan för miljonbelopp. Så var det Försvarsmaktens tur. Två officerare har på myndighetens bekostnad köpt en lyxbil, en Lexus(!) för 700,000 kronor att kuska runt i. Den totala summan som officerarna skall ha förskingrat ligger dock på 1,5 miljoner kronor. De kom åt pengarna genom utbetalningar av bluffakturor för påhittade byggprojekt i Kosovo. De var anställda vid Försvarsmakten i Uppsala och hade ekonomiskt ansvar vid Camp Victoria i Kosovo år 2005.

Hur många terrängbilar hade man kunnat köpa för den summa som en Lexus kostar? Vad skulle de med den bilen till egentligen? Bara inte fler svenska militärer har alltför dyr smak. Då blir det verkligen problem med ekonomin.

Härmed efterlyser jag en major eller överste med en Lexus. För en kortare eller längre åktur på tu man hand. Sen när törsten faller på får det gärna finnas en flaska Bollinger åt mig i handskfacket. Tack!

Annonser

21 responses to “Officerare köpte lyxbil på Försvarets bekostnad

 1. onödigt?
  tänk på att det du skriver om är om någons, pappa,far och kanske bror?
  och tidningen dom vet ju inte hela historien inte du heller?
  Ibland ska man hålla det för sig själv om man inte kan tänka på dom som drabbas!

 2. Var det din bror eller pappa ???
  Jag läste om det i Metro torsd 5:e febr. alltså i
  går. Vad menar du får man inte skriva om det som står i massmedia?

 3. nej, men jag menar att tänk dig för dom som är inblandade dom som tvingas läsa det här och du gör på ett sätt narr av hela grejen.det kan inte vara lätt för dom, så visa respekt.
  klart man får skriva om det som står i massmedia, men man ska inte tro allt man läser ellerhur?

 4. exakt. & klart man kan skriva ut faktan om det är ett fall som står i tidningen men hade det varit en våldtäkt eller något annat det handlat om hade du inte suttit och analyserat fallet på det viset ” varför gick hon in på gatan? ” så om man ska analysera saker & ting så ska man ha alla detaljer på bordet och det har uppenbarligen inte du.

 5. Alltså menar du han på Stureplan eller honom i
  Kosovo ? Vem är det så synd om ,man skall väl
  tänka sig för innan man gör en sådan affär.
  Det är som att kissa i byxorna varmt och skönt
  men sedan blirt det kallt och obekvämt.

 6. jag säger inte att det är synd om honom självklart ska man tänka sig för innan man gör handlingar och man får stå för dom . Det jag säger är att man kanske ska tänka sig för vad man skriver innan man vet allting så och hur man skriver saker & ting.

 7. & btw. så kan man ju försöka tro att man vet allting för man läst en artikel i tidningen, men så mycket ni är ovetna om. därför kanske man ska lugna sig innan man gör narr & lägger upp det på detta sätt. tack & hej

 8. det är bra anonym!
  det är kanske inte synd om dom som har gjort det, men tänk er folket runt omkring?
  det är chockande hur folk tänket, alla har ju rätt till en åsikt självklart, men det betyder inte att man har rätt att tro att man vet allt?
  det som står i tidningen är kanske mindre än en tiondel av hela historien. Snälla folk ha det i åtanke nästa gång ni skriver på dethär sättet,
  och bara för man gör ett enda misstag,gör det än till en ond man?

 9. Jag antar att Lexus-mannen är ” karl för sin hatt”
  och ångrar sitt misstag.

 10. För anonym: sista scandalen i Kosovo var de tre ”officerarna” som köpte sex och fotograferade sina ”offer” i tävlingssyfte. ”Officerarna” visade sig vara inhyrda,konstitueradE journalister, en från Aftonbladet…
  Men… om ngn ställer ut falska fakturor i syfte att skaffa sig fördelar ÄR det olagligt. Inget snack om det.
  Å andra sidan: folket i US tjänar rätt duktigt jämfört med oss som är kvar och harvar i Sverige. Så varför skulle jag/vi visa ngn överdriven respekt mot dem?
  Så MilReflx: en Skoda och en Pajala Sunrise?

 11. Vad bjuder du på för dricka, Major? Hembrännt eller Kronbrännvin?

 12. OMG!
  ni fattar verkligen inte? hur gammla är ni 3?
  dom som gjorde det förtjänar förfan ingen respekt! men deras barn,fruar? tänk om dom har döttrar? söner? tänk på deras mammor?
  FOLKET OMKRING FÖRTJÄNAR RESPEKT
  &är vill hon som har bloggen,så gärna ha en militär kille lägg ut en annons på blogget!

 13. asså jag fattar nada liksom, asså åkte stureplanskillen med lexusbilen till Kosovo
  och träffade sin pappa, jag undrar bara och hade han barn o flera fruar där vad är det frågan om ? Man blir jättebekymrad liksom när det händer så hemska saker här i världen.

 14. Methinks att den som borde tänkt på sina barn, fruar mm är de som nu fastnat med tassarna i syltburken. Om det är RESPEKT som fordras, bör den utkrävas av dem. Jag avser inte täcka upp för nga REMF:s som försöker sko sig på US eller FM.
  Och jag blir faktiskt mer bekymrad över vad som händer i Malmö än i Afghanistan.

 15. MilReflx: måhända ett glas Infinitus årgång 2006? Eller en Mariestad? Tyvärr ingen happy hour, just nu…

 16. är inte den här tjejen som har den här bloggen gift sig med en stenrik rysk oligurk nyligen såg på non tv kanal,sen var hon på operan med honom på premiären av Nötknäpparen i december han bjöd henne på champagne jag bara stirra på dem asså.

 17. Svar till Parez: du blandar nog ihop saker och ting. Det är sant att jag var på Operan och såg Tjajkovskis Nötknäpparen och drack champagne, det var morsan som bjöd på det. Hon har inga mustacher ännu. Men däremot var jag inbjuden till Bukowskis när de visade rysk konst och talade med flera ”oligurker” om rysk konst. Är det det du menar?

 18. Kan bara hålla med pares hulkon. Han fattar nada…

 19. ja tycker allt blir för långt ifrån ämnet just nu,
  och jag fattar inte?
  vad jag hela tiden menar är att man kan inte bestämma vem man är släkt med, och barnen,mammorna kan ju inte betstämma vem dom ska vara släkt med
  &genom att göra narr av hela grejen på dethär sättet som artikeln gör måste det bara bli värre för dom.Hur hade ni själva kännt er?
  Ja,”lexus-männen” gjorde HELTFEL men det gör dom inte till onda kriminella brottslingar.
  &man borde tänka på folket omkring…

 20. asså nu blir jag alldeles snurrig hur många barn har han lexus mannen och släktingar o fruar anonyma menar jag…

 21. INGAA
  &va spelar det för roll?